Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Πάρνηθα και την Κηφισιά την Κυριακή 30/3: Ποιες Οδοί θα Κλείσουν και Πως να Ετοιμαστείτε
Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) προχώρησε σε ανακοίνωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την Κυριακή 30 Μαρτίου λόγω της διεξαγωγής δύο σημαντικών αγώνων δρόμου στην Πάρνηθα και την Κηφισιά. Οι εν λόγω ρυθμίσεις θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές και δρόμους, με στόχο την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και τη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας των συμμετεχόντων, των θεατών, αλλά και των διερχόμενων οδηγών.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τα σημεία που θα επηρεαστούν και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί ώστε να αποφευχθούν δυσχέρειες και καθυστερήσεις.
Αγώνας «Όλοι Μαζί Μπορούμε – Πάρνηθα» – Κλειστοί Δρόμοι στην Πάρνηθα
Το πρώτο από τα δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα θα λάβει χώρα στην περιοχή της Πάρνηθας. Ο αγώνας δρόμου με την ονομασία «Όλοι Μαζί Μπορούμε – Πάρνηθα» είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 30 Μαρτίου, και συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί από τις 8:30 έως τις 11:30. Ο αγώνας αυτός αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και θεατών, γεγονός που απαιτεί την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, η κυκλοφορία θα διακοπεί σταδιακά και προσωρινά στις εξής περιοχές:
-
Στην οδό Παναγίας Ντάρδιζας, στον Δήμο Αχαρνών.
-
Από το ύψος της οδού Αγίου Διονυσίου και προς την Ιερά Μονή Παναγίας Ντάρδιζας.
Οι οδηγοί που προγραμματίζουν να περάσουν από αυτές τις οδούς και λεωφόρους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, κατά τις ώρες του αγώνα, η πρόσβαση θα είναι περιορισμένη. Η ΕΛΑΣ συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση αυτών των δρόμων κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων ωρών και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων και των σήμανσης, προκειμένου να αποφευχθούν ταλαιπωρία και κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να δείξουν κατανόηση και να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους ανάλογα, καθώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενδέχεται να επηρεάσουν την ταχύτητα της κίνησης στις γύρω περιοχές.
Αγώνας «PepsiCo Gives Back – Kifissia 2025» – Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Κηφισιά
Παράλληλα με τον αγώνα στην Πάρνηθα, την ίδια μέρα θα διεξαχθεί και ο αγώνας δρόμου «PepsiCo Gives Back – Kifissia 2025» στην περιοχή της Κηφισιάς. Αυτός ο αγώνας θα λάβει χώρα από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 11:30 το πρωί και θα προκαλέσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην περιοχή της Βόρειας Αθήνας, ιδιαίτερα στις παρακείμενες οδούς κοντά στην Π.Β. Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας.
Η ΕΛΑΣ ενημερώνει ότι, για τη διάρκεια του αγώνα, θα υπάρξουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον δεξιό παραδρόμο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, από την οδό Πάρνηθος έως την οδό Αυγής, και συγκεκριμένα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στο Δήμο Κηφισιάς.
Για να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα και να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα ή κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν τη χρήση αυτών των δρόμων κατά τις ώρες του αγώνα και να ακολουθούν τις εντολές της τροχαίας, οι οποίες θα βρίσκονται στα σημεία των ρυθμίσεων για να καθοδηγήσουν την κυκλοφορία.
Σημαντικές Οδηγίες για Οδηγούς και Κάτοικους
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, η ΕΛΑΣ παρακαλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των τροχονόμων και της κυκλοφοριακής σήμανσης. Καλούνται επίσης να προγραμματίσουν τις μετακινήσεις τους προτού ή μετά τη διάρκεια των αγώνων, καθώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενδέχεται να προκαλέσουν καθυστερήσεις και περιορισμούς στην πρόσβαση.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων, οι οδηγοί καλούνται να προτιμούν άλλες διαδρομές, εφόσον είναι εφικτό, ή να χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς για να αποφύγουν τα προβλήματα κυκλοφορίας που ενδέχεται να παρουσιαστούν σε αυτές τις ώρες.
Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για τις Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις
Η ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με τους διοργανωτές των αγώνων, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αλλά και των πολιτών. Παράλληλα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα υπάρξει και αυξημένη αστυνόμευση στους συγκεκριμένους δρόμους και περιοχές προκειμένου να διασφαλιστεί η τάξη και να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν έκτακτα περιστατικά.
Συμβουλές για τους Οδηγούς και τη Δημόσια Μετακίνηση
-
Οι οδηγοί πρέπει να προγραμματίσουν τις διαδρομές τους λαμβάνοντας υπόψη τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αποφεύγοντας τα εν λόγω σημεία κατά τις ώρες των αγώνων.
-
Αν δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή, προτιμήστε τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών για να αποφύγετε τη συμφόρηση.
-
Ελέγξτε τα σημεία σήμανσης και ακολουθήστε τις οδηγίες των τροχονόμων.
-
Ενημερωθείτε έγκαιρα για τις αλλαγές στη ροή της κυκλοφορίας μέσω των επίσημων ανακοινώσεων της ΕΛΑΣ και των διοργανωτών των αγώνων.
Κλείνοντας
Η διεξαγωγή αγώνων δρόμου αποτελεί μια σημαντική αθλητική και κοινωνική εκδήλωση, και η ασφάλεια των συμμετεχόντων και των πολιτών είναι η κύρια προτεραιότητα για τις Αρχές. Παρά τις περιορισμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η ΕΛΑΣ και οι αρμόδιοι φορείς έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, χωρίς να προκαλέσουν ταλαιπωρία στους πολίτες. Οι οδηγοί και οι κάτοικοι καλούνται να δείξουν συνεργασία και κατανόηση για τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για τη δική τους ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις, ακολουθήστε τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και τις ειδικές ειδοποιήσεις που θα εκδοθούν για την ημέρα της εκδήλωσης.