Ο διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) αναφέρθηκε στην πορεία του καιρού τα επόμενα 24ωρα, τονίζοντας ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτής της εβδομάδας θα είναι η επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών, κατά 3 έως και 6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα.
Ειδικότερα, για την Αθήνα, ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι από την Τετάρτη και μετά θα επικρατήσουν μονοψήφιες μέγιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ αργότερα υπάρχει τάση να ανέβουν.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων, ο διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ υποστηρίζει ότι από την Πέμπτη και μετά τα ύψη του υετού θα είναι λίγα, ενώ θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βοριάδες που τοπικά στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.
🥶🥶🥶 ΞΕΡΟΒΟΡΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟ
✅Το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτής της εβδομάδας στη χώρα μας θα είναι η επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών κατά 3 έως και 6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα .
✅ Μεσοσταθμικά η μέγιστη θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε σχέση με τις σημερινές… pic.twitter.com/qw5Q1Jl4eJ— Theodoros Kolydas (@KolydasT) February 17, 2025
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού
- Τρίτη: Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.
- Τετάρτη: Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και πρόσκαιρα κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, τα βορειότερα νησιά του Αιγαίου και τις Κυκλάδες, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα.
- Πέμπτη: Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα κατά τόπους τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειότερα νησιά του Αιγαίου, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα περιοριστούν τοπικά στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, στα ορεινά της Κρήτης και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη την χώρα.
- Παρασκευή: Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και πρόσκαιρα κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.