Γλυκό Ταψιού με Τσουρέκι: Μια Συνταγή Για Όλες τις Περίοδους του Χρόνου
Όταν σκέφτεσαι το Πάσχα, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι το τσουρέκι και το κλασικό ψήσιμο με τις ευωδιές που γεμίζουν το σπίτι. Ωστόσο, ποιος είπε ότι το τσουρέκι πρέπει να μείνει μόνο για τις γιορτές; Αν έχεις μείνει με περίσσευμα από το λαχταριστό πασχαλινό τσουρέκι, τότε μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα υπέροχο γλυκό ταψιού που θα γίνει το αγαπημένο σου επιδόρπιο για όλες τις εποχές.
Πως να Μετατρέψεις το Πασχαλινό Τσουρέκι σε Απαλό Γλυκό
Πόσες φορές σου έχει τύχει να έχεις ένα κομμάτι τσουρέκι που έχει μείνει από το Πάσχα και να αναρωτιέσαι τι να το κάνεις; Αντί να το αφήσεις να πάει χαμένο, μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα υπέροχο γλυκό ταψιού! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά απλά υλικά που συνήθως έχεις στο σπίτι και λίγη φαντασία. Φτιάξε αυτό το γλυκό και δες πώς ένα απλό υπολειπόμενο κομμάτι τσουρεκιού μπορεί να γίνει η επόμενη μεγάλη γεύση για την οικογένειά σου ή τους φίλους σου!
Υλικά
- 1 τσουρέκι, 800 γρ. περίπου
- 4 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού βατόμουρα, ή φράουλες, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
- Φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Κόψτε το τσουρέκι σε φέτες και στη συνέχεια σε κύβους.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Βουτυρώστε ένα ταψί διαστάσεων 23×30εκ. και τοποθετήστε μέσα τους κύβους τσουρέκι.
- Περιχύστε με το υγρό μείγμα και αφήστε το στην άκρη για μισή ώρα, ώστε το τσουρέκι να απορροφήσει το υγρό. Προσθέστε τα βατόμουρα ή τις φράουλες και ανακατέψτε.
- Πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη και ψήστε στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια του γλυκού να ροδίσει.
- Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με επιπλέον μούρα ή φράουλες και φύλλα δυόσμου.