Τίποτα δεν είναι πιο μαγικό από το άρωμα του καφέ, συνοδευόμενο από την οικεία τελετουργία που ολοκληρώνεται με την απόλαυση μιας τραγανής γκοφρέτας με σοκολάτα.
Πριν περίπου δύο χρόνια, η τρέλα για τον καφέ έκανε εισβολή στο Instagram, με τους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες του καφέ τους σε οικολογικά κύπελλα. Ήταν αναπόφευκτο να φτάσει και στην Ελλάδα, όπου η κουλτούρα του καφέ έχει φτάσει σε νέα ύψη.
Έτσι, το καφέ Italus στην Καλλιθέα εισήγαγε στην καθημερινότητά μας το λαχταριστό, σοκολατένιο κύπελλο, προσφέροντας μια νέα διάσταση στην εμπειρία του καφέ.
.
Ψάχνατε τρόπο να μειώσετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα στον πλανήτη, απολαμβάνοντας τον καφέ σας καθημερινά; Να η ευκαιρία.
Χωνάκι παγωτού, επικάλυψη σοκολάτας και μέσα το απολαυστικό καφέδάκι σου, εσπρέσο, καπουτσίνο ή λάτε. Ναι, δεν σπάει, δεν «διαρρέει» και στο τέλος υπηρετεί τον υπέρτατο σκοπό του. Διαλύεται απολαυστικά στο στόμα. Μια βόλτα από το καφέ, με το κατά πως λέγεται απολαυστικό burnch, θα σας πείσει.
Διαβάζουμε πως το trend ξεκίνησε από κάποιο καφέ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το οποίο και λάνσαρε τον καφέ σε χωνάκια, με κωνικό σχήμα, όπως εκείνα του παγωτού.
Έκτοτε το πράγμα προχώρησε και υπάρχουν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή βρώσιμων κύπελλων καφέ, που start ups ανά τον κόσμο προσπαθούν να πατεντάρουν ώστε να βγουν στην παραγωγή.
Μέχρι να τα βρίσκετε στο super market ωστόσο, περάστε για καφεδάκι από την Καλλιθέα.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: